VERBETEREN DE TOEGANKELIJKHEID VAN UW LOCATIE

VERLAGEN UW ONDERHOUDSKOSTEN

Halfverharding Paden

Halfverhardingen geven uw omgeving een natuurlijke uitstraling en zijn een financieel aantrekkelijk alternatief voor asfalt en bestrating. Ze verbeteren niet alleen de toegankelijkheid van uw park, maar verlagen ook de onderhoudskosten. In de recreatiemarkt is veel keuze aan halfverharding paden. Hieronder vindt u het totaalpakket aan halfverharding paden waaruit u kunt kiezen voor uw omgeving!

Avatar
BMX-baan met Graustabiel
Avatar
Quarzitische Grauwacke Flachkorn 0/12 mm
Avatar
Dolomietsplit 0/10 mm

Een breed aanbod aan halfverhardingen

De Beijer Bouwgrondstoffen BV biedt een breed palet halfverhardingen aan met verschillende eigenschappen. Wij zoeken de verharding die het meest geschikt is voor uw situatie.

Aanbod in halfverharding paden:

Aquado®

Aquado® is een unieke waterdoorlatende halfverharding met en natuurlijke uitstraling. Aquado® is breed toepasbaar en eenvoudig aan te brengen. De fundatie onder de Aquado® moet waterdoorlatend zijn. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Quarzitische Grauwacke 2/32 mm of drainzand. Voor de juiste opbouw hebben wij een verwerkingsadvies beschikbaar. Toepassingsgebieden van Aquado® zijn onder andere wandel- en fietspaden, begraafplaatsen, erfverhardingen, campings, speeltuinen, recreatieparken, parkeerplaatsen, kinderboerderijen, dierentuinen, attractieparken en tuinen.

Download productinformatie

Graustabiel 0/12 mm

Graustabiel is een gepatenteerde halfverharding met als basis Grauwacke. Deze basis wordt gemengd met andere steensoorten en componenten die een sterk hydraulische werking hebben. Na het aanbrengen ontstaat een gebonden halfverharding met een aanzienlijk hoger draagvermogen dan een ongebonden halfverharding. Deze binding zorgt er tevens voor dat het materiaal aanzienlijk minder stuift en dat onkruid weinig kans heeft. Wanneer een onverharde weg is voorzien van Graustabiel ontstaat een wegdek dat beschikt over een uitstekend rij- en loop-comfort. Het wordt daarom ook vaak gebruikt voor recreatiegebieden. Graustabiel is verkrijgbaar in 4 fraaie natuurlijke kleuren.

Het product wordt o.a. toegepast als parkeerplaatsverharding, zandwegverbetering, fietspad en wandelpad. Het materiaal heeft een prachtige natuurlijke uitstraling en zorgt ervoor dat er minder onkruid groeit. Lees meer >>

Download productinformatie

Quarzitische Grauwacke Flachkorn 0/12 mm

Grauwacke Flachkorn is speciaal ontwikkeld voor licht begaanbare wandel- en fietspaden. Incidenteel kunnen zwaardere voertuigen over dit materiaal rijden. Grauwacke is een 100% gebroken natuursteen, welke bestaat uit afgezeefde platte stukjes steen, verrijkt met een geringe hoeveelheid leem. De kleur van het product is  bont genuanceerd. Door de platte stukjes steen ontstaat een zeer goed rij- en loopcomfort. Dankzij de hechtende eigenschappen van dit materiaal ontstaat na verdichting een verharde constructie waarover gemakkelijk kan worden gewandeld en gefietst. Deze ondergrond is ook uitermate geschikt voor gebruikers van een rolstoel of rollator. Lees meer >>

Download productinformatie

Olivijn greenSand 0/6 mm

greenSand 0-6 mm is olivijn en wordt als onderbouw en als toplaag toegepast voor halfverharding van bermen, parkeerterreinen, pleinen en schouw-, wandel-, en fietspaden. Het greenSand is een 100% natuurproduct dat door de gunstige zeefkromme, hardheid en de hoge haakweerstand een zeer hoge stabiliteit geeft. Daarbij is het ook nog eens water-en luchtdoorlatend en algen-, mos-, en onkruid werend. Lees meer >>

Download productinformatie

Graulivijn 0/12 mm

Graulivijn 0/12 mm is een mengsel van Quarzitische Grauwacke Flachkorn met Olivijn greenSand. Door toevoeging van de Grauwacke is het pad verrijkt met een leemfractie. Hierdoor heeft het materiaal een hogere draagkracht en wordt nog altijd 50% Co2 opgenomen. Lees meer >>

Stabilizer

Stabilizer® is een gebonden verharding, gemaakt van 100% natuurlijke materialen, verkrijgbaar in diverse kleuren. Door de unieke samenstelling van het hoogwaardige steenmengsel en het 100% natuurlijke bindmiddel is de toplaag watervoerend waardoor Stabilizer® niet alleen zeer stabiel, maar ook vele andere unieke eigenschappen heeft. Het materiaal kan uitstekend voor diverse toepassingen in civiele werken worden gebruikt. Lees meer >>

Download productinformatie

Nobre Cál

Nobre Cál is een fijnkorrelig breekmateriaal dat zeer geschikt is voor halfverharding paden. Het materiaal is afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente en het heeft een hoog gehalte calciumcarbonaat. Nobre Cál halfverharding kent vele toepassingen en wordt geleverd en verwerkt zonder enige toevoegingen. Bij juiste verwerking krijgen onkruid en algvorming geen kans en is chemische verdelging van onkruid niet meer nodig.

Download productinformatie

Gravier d’Or 0/5 mm

Gravier d’Or is een geel/beige milieuvriendelijke halfverharding die een natuurlijke hydraulische verhardende werking in zich heeft. Dat wil zeggen dat het zonder toevoeging van een chemisch bindmiddel verhard. Éen van de meest opmerkelijke eigenschappen van Gravier d’Or is het vermogen te hechten en te verharden als gevolg van een reactie met CO2 en regenwater. Dit is het gevolg van een natuurlijke reactie waarbij één van de componenten van Gravier d’Or (magnesiumcarbonaat MgCO3) oplost en opnieuw kristalliseert.

Download productinformatie

Dolomietsplit 0/10 mm

Dolomietsplit is een halfverharding met een mooie natuurlijke en gele uitstraling. Dolomietsplit is een ongebonden steenmengsel dat na verdichting ideaal geschikt is voor onder andere, wandel- en fietspaden of bijvoorbeeld golf- of jeu des boules banen. Het materiaal is te vergelijken met Gralux. Bekijk hier een aantal foto’s van een referentieproject >>

Download productinformatie

Parkgoud 0/8 mm

Parkgoud is een gele ongebonden halfverharding met een natuurlijke uitstraling. Deze dolomietverharding smeert minder dan andere ongebonden halfverhardingen in natte perioden en heeft de mooiste kleur van alle gele halfverhardingen. Vraag vrijblijvend een monster aan bij het verkoopteam.

Noors Graniet Grijs 0/8 mm

Noors graniet is een ongebonden halfverharding met een antraciete uitstraling. Het materiaal wordt zeer hard en is eenvoudig aan te brengen. Noors graniet grijs is prima geschikt voor wandel- en fietsverkeer.

Schots graniet 0/5 mm

Schots graniet 0/5 mm is gebroken natuursteen met een rood/grijze kleur.  De halfverharding komt vrij bij het breken van graniet. Het materiaal heeft een hoge haakweerstand, waardoor het een stevig geheel wordt na verwerking. Een verharding van granietgruis is eenvoudig en snel aan te brengen en eenvoudig te onderhouden. Het ontmengt niet en eventuele oneffenheden zijn altijd te corrigeren door het materiaal los te maken en weer aan te walsen, eventueel met toevoeging van water.

Schelpen verharding

Naast bovengenoemde verhardingen hebben wij ook verschillende soorten schelpen. Er zijn in ons assortiment 3 soorten, namelijk bruine gewassen schelpen (gebroken), blauwe gewassen schelpen (heel) en kleischelpen.

Andere leverbare verhardingen

– Gralux 0/10 mm
– Duomix 0/8 mm
– Kleischelpen
– Stolgrind
– Leemgrind
– Bestone
– Gred d’ Hautrage

Pluspunten van halfverharding paden:
• Verbeterde toegankelijkheid van uw park of natuurgebied
• Relatief lage aanschafwaarde
• Natuurlijke uitstraling
• Makkelijk te onderhouden en herstellen