Al ruim 65 jaar een begrip

in de bouwgrondstoffenmarkt

Geschiedenis De Beijer Groep BV

De geschiedenis van De Beijer Groep BV begint ruim 65 jaar geleden. In 1956 is in Arnhem de basis gelegd voor de huidige Beijer Groep BV door dhr. Wil de Beijer. Sinds de oprichting is de groep sterk gegroeid. In de loop der jaren werden er op diverse plaatsen zand, grind en andere grondstoffen gewonnen en verhandeld. Het transport werd per schip en per as verzorgd, vaak met eigen materieel.

Avatar
Avatar
Avatar

De tweede generatie neemt over

De groep was betrokken bij de bouw van veel bijzondere projecten zoals de Deltawerken, de werkzaamheden aan de Nieuwe Waterweg en aan de verdieping van de Rijn tussen Koblenz en Bingen. Maar ook nu is de groep voortdurend betrokken bij grote en spraakmakende civieltechnische en infrastructurele projecten zoals de uitbreiding van de Maasvlakte, Markerwadden en Afsluitdijk.

De Beijer Groep BV was jaren gevestigd in Arnhem, en daarna in Kekerdom. Sinds 2016 is het bedrijf gevestigd in Dodewaard. Daar bevindt zich onze hoofdlocatie met een opslagterrein van 9 hectare. We beschikken over moderne laad-, los- en overslagfaciliteiten aan een grootscheeps vaarwater, waar binnenvaartschepen af- en aanvaren.

De Beijer Groep BV heeft een rijke historie. Naast deze locatie zijn er vestigingen in Lent, Duisburg (D), Trechtingshausen (D) en Burgen (D).