Continu bezig met het

verbeteren van onze producten

Innovatie

De Beijer Bouwgrondstoffen BV is continu bezig met het verbeteren van haar producten. Zo zijn we bijvoorbeeld juist met onze bestaande gebonden halfverharding Graustabiel®, die zichzelf al ruimschoots heeft bewezen, middels kleine aanpassingen verbeteringen aan het doorvoeren. Het doel is om de Graustabiel® nog stabieler te krijgen zodat deze halfverharding strakker de winter uitkomt en minder onderhoud behoeft.

Avatar
Avatar
Avatar

Innovatie is een continu proces

“De Beijer Bouwgrondstoffen BV is continu bezig met het verbeteren van haar producten. Dat wordt gedaan door kleine aanpassingen in de receptuur van het materiaal.”

 

Ook onze ongebonden halfverharding Quarzitische Grauwacke Flachkorn wordt mede door kleine aanpassingen in de receptuur continu verbeterd. In de praktijk is gebleken dat deze halfverharding nu minder vettig is dan voorheen en ook bij langdurige wateroverlast nagenoeg niet uitspoelt. We hebben langs onze toegangsweg allerlei verschillende halfverhardingen neergelegd als proef. In januari 2018 hebben deze verhardingen de ultieme test moeten doorstaan, want de paden hebben bij hoog water een tijdje volledig onder water gestaan.

Sinds enkele jaren hebben we onze ongebonden bermverhardingen Quarzitische Grauwacke Flachkorn 0/22 mm en Quarzitische Grauwacke Berm 0/30 mm in het assortiment opgenomen. Deze bermverhardingen zijn een duurzaam en prijs-concurrerend alternatief voor bijvoorbeeld grasbetonblokken en zijn daarnaast eenvoudig te onderhouden en te repareren.

Op basis van bovenstaande bermproducten zijn we begonnen met de ontwikkeling van een zwaarder belastbare gebonden variant, Quarzitische Grauwacke Ecoberm 0/22 en 0/30 mm. Hiervan hebben we enkele proefprojecten gerealiseerd in Andelst, Barneveld, Buren en Den Bosch. Zeker met smalle bermen geeft deze variant een verrassend goede stabiliteit, waarbij het verkeer ook in natte omstandigheden de berm veilig kan gebruiken. Daarnaast hebben we voor de BMX-baan in Wijchen meerdere proeven gedaan om “het optimale BMX-materiaal” te vinden. Kortom, we blijven innoveren en ontwikkelen!