Hartsteinwerke Sooneck Gmbh

Onze steengroeve in Trechtingshausen

Onze steengroeve

Steengroeve Hartsteinwerke Sooneck GmbH in Trechtingshausen is een onderdeel van de Beijer Groep BV. De steengroeve ligt direct aan de Rijn tussen Mainz en Koblenz. De steengroeve vindt haar oorsprong rond 1830 en maakt sinds 1963 deel uit van de Beijer Groep. Door de moderne apparatuur op het gebied van breek- en zeeftechniek en rijdend materieel is Hartsteinwerke Sooneck GmbH een toonaangevend steengroevebedrijf in Duitsland en de omringende landen.

Avatar
Avatar
Avatar

Quarzitische Grauwacke is een gecertificeerd product

Hartsteinwerke Sooneck GmbH is ISO 9001-2000 gecertificeerd. De in de groeve geproduceerde materialen beschikken over de CE normering en worden geleverd met BBK-certificaat.

In deze steengroeve produceren we elk jaar enkele honderdduizenden tonnen Quarzitische Grauwacke in verschillende afmetingen, gewichtsklassen en voor verschillende marktsegmenten. We leveren onder andere aan de natuursteenindustrie, de weg- en waterbouw en de grof keramische industrie.

De afvoer van de producten vindt plaats per as en per schip. Hartsteinwerke Sooneck GmbH beschikt over een eigen scheepsbeladingsinstallatie aan de Rijn. Door de enorme productie-, opslag- en overslagcapaciteiten kunnen we grote projecten of leveranties in een korte tijd uitleveren.

Winning Quarzitische Grauwacke

Het meemaken van een explosie in de Sooneckgroeve – uiteraard van veilige afstand, bv. vanaf Kasteel Sooneck – wordt beschouwd als een bijzonder fenomeen onder de Rijn-toeristen. Bekijk hieronder een video van de winning van Quarzitische Grauwacke.