TOONAANGEVEND IN PRODUCTIE

HANDEL EN LOGISTIEK

Graustabiel GEEL: De verbindingsweg tussen groeves in Parkstad Limburg

Op vakantie in Zuid-Limburg? Neem eens de moeite om het rondje groeves te fietsen. Een acht kilometer lange wandel- en fietsroute voert deelnemers langs verschillende rust- en uitkijkpunten bij de groeves in Parkstad. Voor een groot deel fietst u over Graustabiel GEEL. Een prachtige gebonden halfverharding die perfect past in de Limburgse omgeving.

Parkstad Limburg is rijk aan natuurlijke grondstoffen. Naast grind, zand, klei en löss is op verschillende dieptes in de bodem steenkool, bruinkool en zilverzand aanwezig. Vooral in de laatste honderd jaar is daarvan veel gewonnen. Letterlijk heel oostelijk Zuid-Limburg ging hiervoor op de schop.

De wandel- en fietsroute kan worden gestart vanaf de ingang van de Brunssummerheide aan de Schaapskooiweg. De plekken verwijzen subtiel naar de machines, die bijvoorbeeld nodig waren voor de zilverzandwinning. Het industriële karakter van de uitkijkpunten vormt daarmee een mooie en blijvende herinnering aan de delfstoffenwinning. Kijk voor meer informatie op www.rondjegroeves.nl.

Bron: De Limburger