omringd

door natuur

Biesterveld

Gelegen in het prachtige landschap van de Ooijpolder, maakt Ooibos Biesterveld zich op om een bijzondere verblijfsrecreatieve bestemming te worden. Met oog voor zowel de lokale als regionale markt, streven we ernaar om een unieke positie in te nemen binnen de toeristische sector. Ondanks de competitieve aard van de bungalowmarkt en de landelijke ontwikkelingen, zien wij volop kansen voor innovatieve en onderscheidende projecten.

Wat
Hoogwaardig mid-size bungalowpark. Maximaal 100 luxe suites van 80 tot 100 m2 met hottub of sauna, midden in de natuur met optimale vrijheid, rust en privacy. Hogere prijssegment, optimaal duurzaam en natuurvriendelijk.

Waar
Voormalige zandwinningsplas Biesterveld, tussen Leuth en Kekerdom in de Ooijpolder, ca 10 km van de binnenstad van Nijmegen. Totale oppervlakte 45 ha waarvan 15 ha land, 30 ha water.

Waarom
De verblijfsrecreatie in het Rijk van Nijmegen is relatief eenzijdig. Veel aanbod voor de verbindings-, harmonie- en rustzoeker. Aanbod voor de stijlzoeker en de avontuurzoeker is nagenoeg afwezig. Buitenplaats Ooibos Biesterveld vult de marktruimte en de vraag naar luxe, duurzaam en natuurvriendelijk verblijf in de regio in en voegt daarmee toeristische en economische waarde toe aan de regio.

De Banners van het plan gepresenteerd op 4 juli

De toeristische kernwaarden van de regio rondom Biesterveld omvatten

  • De natuurlijke schoonheid van de Gelderse Poort
  • De dynamiek van Rijn en Waal
  • Het gevarieerde polderlandschap
  • De culturele rijkdom van Nijmegen en omgeving

Avatar
Avatar
Avatar

Wie
Primaire doelgroep is de ‘Stijlzoeker’, aangevuld met de ‘Avontuurzoeker’. Optimale besteding van vrije tijd door actieve recreatie, uitdaging, verwennen en uitrusten. Vraag naar exclusiviteit, luxe en comfort, inspiratie, lokale ervaringen en cultuur.

Uitvoering
Suites; drijvend en op het land, architectonisch verrassend, in zeer luxe en basic varianten.
Materialen: hout, veel glas, ijzer, ‘Ooibos groen’
Sfeer: warm, natuurlijk, geborgen, één met de omgeving, bezinnend
Facilitair: keyless entry, snel internet, sauna/hottub, geen honden

Hoe
Geheel ingericht als Ooibos, water wordt teruggebracht in het gehele gebied, natuurlijke overgang naar agrarisch (cultuur) landschap. Extra ruimte en respect voor bestaande flora en fauna (met name bever en das). Verhoogde vlonderpaden maken natuur toegankelijk.
Centrale ontvangstruimte met natuureducatieve functie, geen horeca, ontbijtservice mogelijk via lokale ondernemers. Geen (recreatieve) voorzieningen op het park. Optimale verbinding met natuur (Milingerwaard), omgeving (wandel- en fietsroutes, horeca)
Centrale parkeerplaats met laadpalen (geen auto’s op terrein), haal-en-breng service
Natuurlijk zwemmen: vanaf terras, vlonders en een klein zandstrandje (ook voor passanten)

Beheer
Modern, digitaal georganiseerd met een stevige borging van toeristisch gebruik Buitenplaats.


Blijf Op de Hoogte
Volg onze ontwikkelingen en blijf op de hoogte van de laatste updates over Biesterveld.Trends, ontwikkelingen en duurzaam beheer zullen verder worden uitgewerkt in de komende fasen van ons project. Samen werken we aan een duurzame en waardevolle toevoeging aan het prachtige landschap van de Ooijpolder.

Kom in gesprek

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam